Conturi închise de utilizatorii Netflix au fost reactivate fără permisiunea acestora

0

 Foști clienți ai platformei de streaming video Netflix care și-au anulat abonamentul în urmă cu câteva luni au descoperit că, fără acordul lor, conturile lor au fost reactivate, potrivit BBC.

Echipa emisiunii „You & Yours” de la BBC Radio 4 a descoperit că infractorii se pot autentifica în conturile inactive ale clienților Netflix și le pot reactiva fără a avea nevoie de detaliile bancare ale utilizatorilor.

Serviciul de streaming video a simplificat procesul prin care o persoană poate redeveni client Netflix. Drept urmare, datele clienților sunt păstrate pe site timp de zece luni, inclusiv detaliile de facturare. Netflix spune că aceste informații sunt disponibile doar pentru membrii care aleg să își închidă abonamentul și că datele acestora pot dispărea mai repede din baza lor dacă acest lucru este solicitat printr-un e-mail.

Emily Keen, o clientă din Oxford, a renunțat la serviciile Netflix în aprilie, dar a constatat că fusese taxată cu 13 dolari în luna septembrie. Ea a spus: „Am încercat să mă autentific în contul meu, dar e-mailul și parola mea nu au fost recunoscute”.

Keen a contactat serviciul de relații cu clienți al Netflix și i s-a spus că suma îi va fi rambursată, iar cardul îi va fi blocat până când problema va fi rezolvată. Cu toate acestea, Netflix a continuat să îi retragă de pe card alte două plăți, în octombrie și în noiembrie, iar banii i-au fost rambursați doar parțial.

Alti foști abonați Netflix s-au plâns pe platforma de micro-blogging Twitter că s-au confruntat cu aceeași problemă. Astfel, s-a descoperit faptul că există o piață profitabilă pentru detaliile de conectare…

Citeste continuarea Aici

esteto.ro
Loading...

- Advertisement -

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata